Näringslivsutvecklare dricker kaffe

Fredrik Strinnholm, Agneta Filén och Anna Molin, näringslivsutvecklare, träffar företagare för att stärka samarbete och kunskap om företagens förutsättningar och behov.

Vi vill prata med dig

Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen och regionen. Vi vill prata med dig som företagare, företagsledare och din verksamhet för att få veta vilka utmaningar som ni har. Vad säger du, ska vi höras?

– Det spelar ingen roll om du har ett litet eller stort företag, i vilken bransch du befinner dig, eller om företaget är nystartat eller har många år på nacken. Vi vill prata med dig för att få veta vad du står inför, vilka utmaningar du har och vad du vill att Umeå kommun ska hjälpa dig med eller ska göra bättre. Det är särskilt viktigt i denna svåra situation som coronapandemin orsakar, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Den privata sektorn i Umeå har växt kraftigt de senaste tio åren. En anledning är ett nära samarbete mellan kommunen, näringslivet, universiteten och andra aktörer. Det nära samarbetet är ännu viktigare nu när vi befinner oss i en kris. Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att på olika sätt bidra till att tillväxten fortsätter. En grupp arbetar med omvärldsanalyser och strategier för att kommunens insatser ska vara relevanta, aktuella och möta den snabbt föränderliga omvärld som vi lever i. Kommunen bevakar också näringslivets intressen när det gäller kommunikationer och annan infrastruktur och arbetar med extern marknadsföring för att stärka Umeås attraktivitet.

Avdelningens näringslivsutvecklare och kommunens näringslivschef har fokus inriktat på att möta företag, att hjälpa dem med kontakter i kommunen, och ta emot synpunkter på vad som kommunen kan förbättra.

Vill du prata med oss?

Fyll i formuläret nedan så kommer en representant från oss att kontakta dig.Sidan publicerades