Alkohol- och drogrådgivning, Ingången

Sidan publicerades

Alkohol- och drogrådgivningen för unga, Ingången, finns till för ungdomar i åldern 12–22 år som har tankar och funderingar eller känner oro för sig själv eller andra när det gäller alkohol eller droger. Även föräldrar och andra vuxna är välkomna att höra av sig.

Det kostar ingenting att kontakta oss. Vill du träffa oss personligen går det också bra, då bokar vi ett besök i våra trivsamma lokaler. Du kan komma själv eller tillsammans med någon annan. Hos oss får du

  • rådgivning och information om alkohol och droger
  • motivation, råd och stöd till förändring
  • hjälp att vid behov ta kontakt med övrig socialtjänst eller andra verksamheter
  • prata med någon som lyssnar och har förståelse för din situation
  • personliga möten eller samtal via telefon.

Det behöver inte vara användning av alkohol eller droger som är problemet. Alla som känner oro är välkomna att höra av sig till oss. Ingen fråga är för stor eller för liten. Ingången är en verksamhet inom Ungdomshälsan Umeå. Ingången är tillsammans med övriga Ungdomshälsan HBTQ-diplomerade.

Bred kompetens

Hos oss finns personal med bred kompetens om alkohol- och drogrelaterade frågor. Vi har lång erfarenhet av arbete med ungdomar/familjer.

Du kan vara anonym

Du får vara anonym om du vill, vi har tystnadsplikt.

Läs mer om sekretess

Ställ en fråga:För att kunna ge svar på din fråga, eller om du vill att vi kontaktar dig, behöver vi behöver din mejladress eller telefonnummer.
Sidan publicerades