Föreningsregister

För att kunna ta del av föreningsbyråns tjänster, till exempel ansöka om bidrag, boka lokaler för föreningstaxa och bli inbjuden till seminarier och kurser, måste föreningen finnas med aktuella uppgifter i vårt föreningsregister.

Nyregistrering

Om du vill registrera er förening i Umeå kommuns föreningsregister fyller du i blanketten för nyregistrering av förening. Det är viktigt att bifoga föreningens stadgar samt andra dokument som efterfrågas i e-tjänsten. Ansökan behandlas sedan av handläggare på föreningsbyrån och du får svar inom fyra veckor efter att komplett ansökan skickats in. När registreringen är klar kan ni ta del av föreningsbyråns tjänster.

Omregistrering

Minst en gång varje år, helst efter årsmötet, måste föreningen se över, uppdatera och godkänna att uppgifterna stämmer. Detta kan man göra direkt via Internet om man har fått ett användarnamn och lösenord av föreningsbyrån. Detta kallas för att omregistrera sin förening.

Logga in

Gå in i föreningsregistret. Nästan längst ner på sidan ska du klicka på en länk som heter "Vill du se/administrera era föreningsuppgifter. Klicka här". När du gjort det kommer du till ett inloggningsformulär där du kan logga in med din förenings användarnamn och lösenord.

Uppdatera uppgifter

Väl inne i systemet ändar du uppgifter kring styrelse, kontaktperson och medlemsdata så att dessa stämmer. När du är färdig kan du högst upp, under "Senast godkänd", se om du behöver godkänna era uppgifter, detta görs genom att kryssa i kryssrutan och trycka på "godkänn".

Sidan publicerades