Skidåkning, skidbackar

I Umeå kommun finns flera längdskidspår för dig som gärna tar en tur ute i det fria under vinterhalvåret. Under sommaren fungerar de flesta spåren som motionsspår. Slalombacken Bräntbergsbacken finns på Mariehem för dig som hellre åker nedför.

Vecka 3

Efter förra veckans snöfall finns det gott om snö till spåren. Däremot gjorde det stormiga vädret även att ett antal träd fallit över spåren. Fokus har därför legat på att röja undan från spåren samt att packa den stora mängden lössnö.

Nydala och Stadsliden har kunnat öppna alla spår förutom milspåret på Stadsliden och hundspåret på Nydala. På andra spår, där fyrhjulingar används för att preparera, tar det längre tid på grund av att en av dem gått sönder. Fyrhjulingen kommer förhoppningsvis tillbaka reparerad i nästa vecka. Varje spår kräver många varv med fyrhjulingen för att packa ihop snön inför spårdragning. Det innebär att varje spår tar mycket längre tid än normalt, tyvärr blir spåren även väldigt mjuka. Förhoppningen är att hinna packa och dra alla spår innan snön som förväntas komma i veckan.

Tänk på hålla avstånd och visa hänsyn i spåret!

Se skidspår i service- och bokningsguidenlänk till annan webbplats

Köp dags- och årskort/priser, Nydala konstsnöspårlänk till annan webbplats (www.ifkumea.se)

Prenumerera på aktuell information om skidspår!

Hantera prenumeration

Du kan välja att prenumerera på information om aktuell spårstatus. Som prenumerant får du ett mejl de gånger som informationen uppdateras.

Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka uppdateringar om skidspåren. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandlinglänk till annan webbplats.

Personuppgiftsansvarig:

Fritidsnämnden
901 84 Umeå

Nydala konstsnöspår

Umeå kommun preparerar varje år ett konstsnöspår på Nydala för att kunna förlänga skidsäsongen för skidåkande medborgare.

Spåren prepareras oftast mellan klockan 07.00 och 09.00. Vill du veta exakt när spåret har preparerats kan du abonnera på vår sms-tjänst eller ladda ner fritidsappen, där all information finns.

Välj anläggning och prenumerera på sms-tjänst.länk till annan webbplats

Konstsnöspåret sköts om av IFK Umeås skidsektion och är avgiftsbelagt.

Flera längdskidsspår i Umeå kommun

Inom Umeå kommun finns det flera mil längdsskidspår att utnyttja. Vissa av spåren är elljusspår och några dagljusspår.

Elljusspår, motionsspår

Slalom i Bräntbergsbacken

Bräntbergsbackens drift sköts av UHSK Umeå skidklubb. Umeå kommun ser till att liften är intakt, pistar backen och ser till att ved finns vid grillplatserna.

Öppettider och information finns på UHSK:s webbplatslänk till annan webbplats.

Vill du veta när backen är pistad, prenumerera på sms-tjänstlänk till annan webbplats.

Sidan publicerades