en cyklist i skogen

Motions- och skidspår öppnas för terrängcykling

Under barmarkssäsongen 2020 öppnas tio motions- och skidspår för terrängcykling på prov. Efter säsongen kommer testet att utvärderas för att se om det finns möjlighet att öppna spåren permanent.

I dag driver kommunen enbart Klasmyran för terrängcykling. Det finns även föreningar som har öppnat några spår för terrängcykel. Enligt de kommunala ordningsföreskrifterna är det i dag inte tillåtet att cykla längs övriga kommunala motions- och skidspår.

– Vi vill testa om vi kan öka möjligheterna till terrängcykling genom att öppna några av våra motionsspår. Fungerar det bra för alla som vistas i spåret finns möjlighet till att göra det till en permanent lösning, säger Anders Linder, avdelningschef drift, fritidsförvaltningen, Umeå kommun.

Under vintern ska testet utvärderas.

Spår som öppnar upp för terrängcykling

De kombinerade motions- och skidspår som öppnas är Bräntevägen Holmsund, Ersboda, Gimonäs, Hörnefors, I20, Innertavle, Nydala, Röbäck, Rödåsel och Tavelsjö. Samtliga spår kommer att skyltas med anslag.

Visa hänsyn till varandra

Du som är cyklist bör tänka på att hålla till höger, anpassa farten och vara beredd på möten med fotgängare. På samma sätt bör du som är fotgängare tänka på att hålla till vänster och vara beredd på att möta eller bli omkörd av cyklister.

Sidan publicerades